כיום צילומי רנטגן דנטליים פולטים קרינה מועטה, בגלל שימוש במכשור צילום שיניים דיגיטלי (מכשור רגיש מאוד), מכשור ממוחשב שאינו מצריך פיתוח. למרות כךעדיף לעשות טיפולי שיניים בהריון ללא צילומים כאשר זה אפשרי.
ככלל אנחנו מעדיפים להימנע מצילומי שיניים בהריון לא נחוצים בזמן ההריון, במיוחד בשליש הראשון להריון. אפילו אם מדובר בקרינה מינימלית.
למרות זאת, כשיש צורך רפואי אמיתי לטיפולי שיניים בהריון, אין בעיה לבצע צילומי בהריון, למרות הקרינה, ולבצע את טיפול שיניים בהריון נחוץ. במידה ויש צורך בצילום שיניים בהריון אנו נעשה כל מה שניתן כדי למזער את הקרינה לאזור הבטן התחתונה. בד"כ נכסה את הבטן עם סינר עופרת כפול כדי להגן על העובר המתפתח.
צילומי רנטגן יעשו לצורך אבחנה, בדיקת אורך בזמן טיפול שורש בהריון וצילומי נשך לאבחנת מקור הכאב. צילומים כגון סטטוס ופנורמי יעשו אך ורק כאשר חיוניים ביותר, לצורך אבחון תהליך דלקתי גדול/ גידול, כל זאת בהתאם לשיקול דעתו של הרופא.
מתי מבצעים טיפול שורש? טיפול שורש מבצעים כאשר יש דלקת בלתי הפיכה בשן, כאשר יש חדירה של חיידקים לחלק החי של השן (המוך=עצבים). דלקת שאינה מטופלת תמשיך להתפתח ולגרום לספיגת העצם, אשר תומכת בשן. חוסר טיפולי שיניים בהריון יכול להוביל למעורבות סיסטמית.
רופא השיניים מנקה, מחטה ומעצב את תעלות השורש בעזרת מכשור דק ועדין ,בשילוב עם שטיפות וחומרים תרופתיים אחרים. לאחר כל התהליך ,אוטמים את השן בעזרת חומר הנקרא "גוטה פרקה" בשילוב עם צמנט מיוחד ,מה שאמור למנוע את כניסתם וגדילתם של חיידקים בשן.
פרוצדורה כגון טיפול שורש, הינו מ טיפולי שיניים בהריון בטוחים וניתן לבצע טיפול שורש ההריון, הזמן האופטימלי לטיפול הינו בשלישי השני והשלישי, אך במידת הצורך ניתן לבצע טיפול שורש גם בשליש הראשון.
עקירה כרורגית של שן נדרשת במצבים בהם יש הרס נרחב של השן, כאשר השן מכוסה בצורה חלקית או מלאה בעצם/חניכיים או כשהשן כלואה מתחת לשיניים אחרות.
טיפולי שיניים בהריון מומלצים לא לעבור פרוצדורות טראומטית לרקמות, אבל במידת הצורך אין מניעה לבצע עקירה כירורגית בהריון אצל כירורג פה ולסת. את העקירה כדאי לבצע בשלישהשני והשלישי להריון. פרוצדורות כירורגיות אחרות כגון שתלים ושיקום פה נרחב, לא מומלצות בהריון, תנוחת הכיסא בה אמורה האישה ההרה להימצא לא נוחה לה במיוחד בזמן ההריון ולכן כדאי לדחות את הטיפולים הנ"ל לאחר הלידה.
נמצא שההנקה מגינה בפני זיהומים במערכת העיכול והנשימה , ומורידה את הסיכון לדלקת האוזן התיכונית באופן דרמטי.
על אף שהמנגנון אינו ידוע, ממחקרים עולה שההתפתחות הקוגניטיבית בקבוצת הילדים שקיבלו חלב אם, גבוה יותר מאלו שהוזנו בתחליף חלב, באותה סביבה ואווירה.
מספר מחקרים הראו שסוכרת תלוי אינסולין, סכרת סוג 1, נעורים, שכיחה פחות בתינוקות שינקו בהשוואה לתינוקות שהוזנו בתחליף חלב.
כלומר, להנקה יש הרבה מאוד יתרונות, וכדאי מאוד להניק כמה שיותר, לגבי טיפול שיניים בזמן הנקה,
אין בעיה לבצע טיפול שיניים בהנקה וגם טיפולי שיניים בהריון, במידה ומשתמשים בחומר אלחוש (עם אדרנלין) חלק מאוד קטן מהחומר עובר דרך החלב לתינוק, אבל במינון מזערי שלא אמור להפריע לו. חלב אם עם קצת חומר הרדמה הרבה פחות מזיק מחלב סנטתי (פורמולות). חוץ מזה אין שום מניעה לעבור טיפול שיניים על כל גווניו.