חלק I:
מחלות המועברות ע"י קיום יחסי מין, מועברות בקיום מגע מיני (וגינלי\ אוראלי) ומגע נוזלי גוף. לחלק ממחלות אלו ישנה השפעה על חיינו ולכן חשוב להבין מה ההשלכות וללמוד להגן על עצמנו, ולשכול האם בכלל להסתכן בפעילות מינית בעלת סיכון גבוה להידבקות.
אדם יכול להידבק במחלת מין, רק מאדם החולה במחלת מין. קיום פרטנרים מרובים וקיום עמם יחסי מין לא מוגנים זו הדרך להדבק במחלת מין. להפתעת רבים, ניתן להדבק במחלת מין גם בקיום יחסי מין אוראליים לא מוגנים.
מחלות מין אשר ניתן להדבק בהן:
קיימות ארבעה קטגוריות עיקריות של מחלות מין: בקטריאליות, פטריתיות ,ויראליות, וירוסים ופרוטזולים. כל אחת מהן מאובחנת ומטופלת בצורה שונה וגורמים רבים משפיעים על הסיכויים להידבקות. בהמשך פירוט נרחב יותר על מחלות המין הנפוצות ביותר, הסימפטומים ודרכי הטיפול.
זיבה – גונוריאה– זיהום בקטריאלי ידוע בכינויו "The clap" ,ניתן לטיפול בעזרת אנטיביוטיקה , אך קיימים זנים מסויימים אשר עמידים לטיפול והופכים מחלה זו לבעייתית אשר בעצם לא תמיד ניתנת לטיפול. הסימפטומים העקריים של המחלה הם כאב, הפרשה מדרכי השתן, כאב בעת מתן שתן, בהשארת הזיהום ללא טיפול יכול להגרם נזק בלתי הפיך ואף לבעיות במסתמי הלב.